روش های ترمیم خراشیدگی کفپوش لمینت

لمینیت (laminate) که به آن لمینت و یا پارکت لمینیت پارکت لمینت چیست و چه تفاوتی با پارکت چوبی دارد؟

لمینیت (laminate) که به آن لمینت و یا پارکت لمینیت نیز گفته می‌شود، از جنس HDF ، الیاف چوب فشرده ( Hard Density Fiberboard) است و مانند پارکت مستقیما از خود چوب درختان ساخته نمی‌شود. جالب است قبل از اینکه به سراغ ترمیم خراشیدگی کفپوش لمینت برویم تفاوت پارکت لمینت با پارکت چوبی را بدانیم.

پارکت لمینت‌ها تفاوت‌های بسیار زیادی با پارکت‌های چوبی دارند، که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

1. لمینت نسبت به پارکت دوام و ماندگاری بیشتری دارد، پارکت نسبت به آب فوق العاده حساس بوده و در صورت تماس با آب، سریعا دچار تورم می‎شود یا به اصطلاح باد می‌کند.

2. لمینت به راحتی و بدون نیاز به چسب روی زمین نصب می‌شود، بلکه توسط شیارهایی که به آن‌ها کلیک گفته می‌شود و دور تا دور لمینت‌ها وجود دارد، به صورت نر و ماده در یکدیگر قفل می‌شوند در صورتی که پارکت باید یک فوم به طول 2 میلیمتر زیر پارکت پهن شود.

3. لمینت‌ها از چند لایه چوب متراکم و به هم فشرده HDFساخته شده‌اند و سطح خارجی آن‌ها روکشی است که کپی از طرح چوب طبیعی برداشته شده است. اما پارکت از جنس چوب می‌باشد و احتمال به وجود آمدن جانوران ریز، بالاست.

4. بعد از نصب لمینت نیازی به ساب و لاک ندارد و همان لحظه که نصب به اتمام می رسد ، پس از نظافت، می توان وسایل را روی آن چید. در صورتی که تا 24 ساعت از گذاشتن وسائل خیلی سنگین بر روی پارکت باید خود داری نمایید تا شکل اصلی خود را در محیط پیدا کند.

5. سرعت نصب و اجرای لمینت بسیار بالاست. در صورتی که پارکت زمان بیشتری برای نصب می برد.

در هر صورت برای هرکدام از این پارکت ها امکان خراشیدگی و کهنه شدن وجود دارد. اگر به درستی از آن ها مراقبت نشود مانند انباشت ذرات گردوغبار، کشیدن اجسام سنگین و گردوخاک زیر اثاثیه همگی موجب خراشیده شدن سطح کف‌پوش لمینتی می‌شوند و خیلی زود تر از آنچه که فکر کنید از چشمتان می افتند. در این مقاله روش هایی برای ترمیم خراشیدگی کفپوش لمینت گفته شده است. با فارسیان دکور همراه باشید.

روش های ترمیم خراشیگی روی پارکت لمینت

بتانه کاری روی خراش های عمیق لمینت

اگر به هر دلیل تعویض تایل مربوطه کفپوش لمینت مقدور یا به صرفه نباشد، قبل از هر کار باید خراشیدگی های عمیق را با بتانه مخصوص پر کرد تا بخش آسیب دیده، هم سطح با بقیه قسمت ها گردد. میزان بتانه و نوع آن بستگی به ابعاد و عمق شیار یا خراشیدگی دارد. در این مورد معمولا دو نوع بتانه آماده در بازار هست. ” بتانه سنگی ” برای خراش های عمیق تر و ” بتانه روغنی ” برای خراشهای سطحی تر استفاده میشود.
برای اجرای بتانه از کاردک صافی باید استفاده نمائید که زیاد پهن نباشد. معمولا در چنین مواردی کاردک های 5 سانت مناسب است. باید دقت نمود که سطح بتانه شده، بعد از خشک شدن کمی نشست میکند که اصطلاحا میگویند ” ته مینشیند “. لذا اگر خراشیدگی عمیق باشد، معمولا بتانه کاری در چند نوبت انجام میشود تا دست آخر سطح کار کاملا با بقیه قسمتها همسطح گردد. نکته مهم در این زمینه آنست که هرگز تا زمانی که بتانه قبلی کاملا خشک نشده، اقدام به بتانه بار دوم ننمائید. این کار باعث ترک خوردگی سطح کار بعد از رنگ خواهد شد.

رفع خراش سطحی کفپوش لمینت و ساخت رنگ همرنگی

بعد از اتمام مرحله بتانه کاری، مرحله ترمیم رنگ کفپوش لمینیت است که اصطلاحا به آن ” هم رنگی ” میگویند. برای اینکار باید قطعه ای از همان کفپوش لمینیت را به یک کارگاه رنگ ماشین برده و از استادکار خواهش نمائید کمی برایتان ” هم رنگی” بسازد.
برای آنکه رنگ زود خشک نشود، میتوانید از سرنگ استفاده نمائید.
باید دانست که رنگ ها، بعد از خشک شدن کمی روشن تر میشوند. برای جلوگیری از ” دو رنگ شدن” سطح کفپوش لمینیت، بجای یک بار لکه گیری، اینکار چند بار تکرار شود تا رنگ نهائی کاملا نزدیک به رنگ بقیه قسمتهای کفپوش لمینیت گردد. اگر میخواهید از این روش استفاده کنید، باید حتما دقت نمائید تا زمانی که رنگ قبلی کاملا خشک نشده به هیچ وجه اقدام به لکه گیری مجدد ننمائید. در غیر اینصورت رنگ روکار، اصطلاحا ” پوسته ” خواهد شد.

ترمیم خراشیدگی لمینت با کیت های تعمیر و مدادهای پوشاننده

کیت تعمیر کف‌پوش لمینتی در بازار به فروش می رسد و شامل همه موادی است که برای از بین بردن خراشیدگی های سطح کفپوش نیاز دارید. موقع خرید دقت کنید که رنگ لمینت با رنگ مواد کیت، یکسان باشد. اگر این کیت را در اختیار ندارید از یک روش تضمین شده دیگر، استفاده کنید. ماژیک و مداد پر کننده در رنگ های متنوع وجود دارد. همخوانی رنگ مداد با لمینت بسیار مهم است. اگر کف خانه با کفپوش لمینت، پوشیده شده است حتما به یکی از این مدادها نیاز دارید.
همیشه یک مداد پر کننده هم رنگ لمینت را در خانه داشته باشید به خصوص اگر از حیوانات خانگی نگهداری می کنید و یا کودکی شیطان و بازیگوش در خانه دارید حتما به این مدادهای کار راه انداز، نیاز دارید.
طریقه کار با این مداد بسیار ساده است. ابتدا محل خراشیدگی لمینت را تمیز کنید. برای تمیز کردن لمینت از یک دستمال نمدار استفاده کنید. تا زمان خشک شدن کامل سطح لمینت، دست نگهدارید. سپس مداد را با دقت روی محل خراشیدگی بکشید. شاید لازم باشد که 2 یا 3 بار روی خراش ها را با مداد پُر کنید. این کار را تا غیر قابل تشخیص بودن خط و خش ها ادامه دهید.

رنگ دهنده ای به نام گردو خام

برای پاک کردن و ترمیم خراشیدگی کفپوش لمینت از گردو خام استفاده کنید. گردو دارای روغن طبیعی است و رنگ قهوه ای تیره ای را روی کفپوش ایجاد می کند. پروسه رنگ کردن محل خراش با گردو بسیار ساده است ولی این روش تنها روی خش های بسیار ریز و ظریف، جواب می دهد. در صورتی که خراشیدگی موجب فرو رفتگی نشده باشد می توانید به این روش عمل کنید. یک گردو را شکسته، پوست آن را جدا کنید و گردو را مستقیم روی محل آسیب دیده و خرابی لمینت، فشار دهید. با این کار روغن گردو خارج شده و به وضوح خراشیدگی را ترمیم می کند.

روش مداد شمعی ذوب شده

تکنیک ساده‌ی دیگری برای محو کردن خراش‌ها از روی کف‌پوش لمینتی، پر کردن آنها با استفاده از مداد شمعی آب شده است. ابتدا مداد شمعی‌ای را انتخاب کنید که رنگش با کف‌پوش‌تان هم‌خوانی دارد. اگر رنگ دقیق را پیدا نکردید، یک سایه تیره‌تر هم مناسب خواهد بود. کاغذ دور مداد شمعی را باز کرده و آن را خرد کنید یا اینکه با چاقو بتراشید. در یک ظرف مناسب آن را داخل ماکروفر گرم کنید تا آب شود. بگذارید کمی خنک شود و سپس آن را بر روی ناحیه‌ی خراشیده شده که از پیش هم تمیز کرده‌اید بمالید.

استفاده از بتونه‌ی رنگی

استفاده از بتونه مناسب اصلاح خطوط و خراش‌های عمیق است. به طور دقیق دستورالعمل‌های ذکر شده در کیت تعمیر را برای تهیه‌ی بتونه دنبال کنید. اگر رنگ شبیه نشد، می‌توانید در پروسه‌ی درست کردن کمی رنگ اضافه کنید. مطمئن شوید که رنگ دقیق است، سپس قدری از آن را برداشته و داخل خراش‌های عمیق با استفاده از کاردک پر کنید. بتونه‌ی اضافی را سریع‌تر و قبل از اینکه خشک شود دور بیندازید.

رفع خراش‌های دائمی کفپوش های لمینت

اگر نگران از بین بردن خراش‌های بزرگ از روی کف‌پوش لمینتی هستید، تنها چاره، جایگزین کردن کل یک تخته است. هیچ راهی برای پوشاندن یا از بین بردن خرابی‌ها و خراش‌های جدی وجود ندارد. کاری که می‌توانید انجام دهید این است که تخته‌های لمینتی‌ای در سایز و رنگ مناسب که با کف‌پوش فعلی‌تان هم‌خوانی داشته باشد سفارش دهید و اگر خودتان می‌خواهید آنها را بچسبانید، دستورالعمل‌های لازم را دنبال کنید تا نظم کف‌پوش را برهم نزنید.
بجای اینکه خودتان را در پروسه‌ی سخت از بین بردن خراش از روی کف‌پوش لمینتی بیندازید، می‌توانید از ابتدا از به وجود آمدن آنها جلوگیری کنید. تنها لازم است که راهکارهای تمیز کردن کف‌پوش لمینتی که در دستورالعمل‌های شرکت سازنده آمده است را دنبال کنید. در ورودی‌ها از پادری استفاده کنید تا گرد و خاک‌ها را کاهش دهید، لوازم سنگین را روی کف‌پوش نکشید و مهم‌تر از همه زیر اثاثیه، محافظ بیندازید. در انتها هم هیچگاه کف‌پوش را خیس و مرطوب نگه ندارید چرا که احتمال آسیب و خسارت را بالا می‌برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

11 − 5 =