انواع چسب کاغذ دیواری چیست؟ | بهترین چسب کاغذدیواری برای نصب آسان

انواع چسب کاغذ دیواری چیست

اگر قصد خرید کاغذدیواری خاصی و زیبایی را دارید و نمیدانید که چه کاغذدیواری انتخاب کنید که آیا میشود بعد چندسال به راحتی عوض کرد یا نه؟ اگر به احتمال زیاد قرار است کاغذ دیواری را در آینده بردارید تا بتوانید دکوراسیون را دوباره تغییر دهید، بهتر است بدانید که نوع چسب انتخابی شما در نصب کاغذ دیواری بسیار مهم است. زیرا برداشتن بعضی از کاغذ دیواری‌ها آسان‌تر از بقیه است. علاوه بر آن نوع کاغذ دیواری که انتخاب می‌کنید هم، به نوع چسب مورد استفاده‌ی شما باز می‌گردد. با فارسیان دکور تا انتهای مقاله با معرفی انواع چسب کاغذ دیواری همراه باشید.

چسب کاغذدیواری چیست؟

چسب کاغذ دیواری یا خمیر کاغذ دیواری، چسب مخصوصی است که بر پایه‌ی نشاسته‌ی اصلاح شده یا متیل سلولز ساخته شده است و برای ثابت سازی کاغذ دیواری به دیوار استفاده می‌شود. پوسته‌های چسبنده‌ای که با آب مخلوط می‌شوند و خمیر کاغذ دیواری را تولید می‌کنند.
ویسکوزیته‌ استاندارد این نوع چسب‌ها، نفوذ چسب به داخل کاغذ و دیوار را کند می‌کنند و باعث می‌شوند که تصویر پس زمینه به درستی روی دیوار قرار داده شود. چسب کاغذ دیواری معمولا در کیسه‌ یا جعبه، به صورت پوسته‌هایی که با آب مخلوط می‌شوند و خمیر تولید می‌کنند، فروخته می‌شود. البته به صورت آماده هم در بازار موجود هستند.
انواع پودرها در بسته بند‌ی‌های کاغذی موجودند و باید در جای خشک نگه داری شود. پودر چسب کاغذی دیواری باید طبق دستوالعمل‌های جداگانه‌، با آب مخلوط شود. هر کدام از انواع چسب‌ها برای بدست آوردن قوام ژله مانند خود به زمان خاصی برای خیساندن نیاز دارند.
معمولا تمام اطلاعات لازم در مورد نسبت آب به پودر و زمان خیساندن را می‌توان در انواع بسته بندی مشاهده کرد. پیش از نصب کاغذ روی دیوار، اطمینان حاصل کنید که به تمام دستوالعمل‌های مربوط به مقدار مخلوط کردن و زمان خیساندن، عمل کرده‌اید. گام به گام همه‌ی مراحل را انجام دهید و تمام نکات را در نحوه‌ی آویزان کردن کاغذ دیواری روی دیوار اجرا کنید.

انواع چسب کاغذ دیواری

در زیر به معرفی انواع چسب کاغذ دیواری می‌پردازیم:

چسب کاغذ دیواری استاندارد
از سلولز اِتر و نشاسته تشکیل شده است و برای کاغذ دیواری‌های سبک و سنگین مبتنی بر کاغذ مناسب است.

چسب کاغذ دیواری مخصوص
حاوی رزین مصنوعی است تا قدرت چسب را افزایش دهد، مناسب برای کاغذ دیواری‌های سنگینی مانند خرده چوب، وینیل، آناگلیپتا یا کاغذ دیواری‌های بافت دار. این چسب بسته به ترکیب دقیقش برای کاغذ دیواری‌های پارچه‌ای، ابریشمی یا چوب پنبه‌ای نیز مناسب است.

چسب کاغذدیواری پارچه بایسون
شامل اجزای اساسی و همچنین چسب پراکندگی پلاستیکی و سایر مواد افزودنی است که همه به افزایش چسبندگی کمک می‌کنند. از این نوع چسب می‌توان به تنهایی استفاده کرد و یا آن را به سایر چسب‌ها برای کاغذ دیواری‌های پارچه‌ای، فلزی، فویل و صنعتی اضافه کرد.

چسب کاغذدیواری نانوون
این نوع از چسب‌ها به طور خاص برای انواع نانوون طراحی شده‌اند. هنگام استفاده از این نوع چسب برای کاغذ دیواری‌های نانوون، چسب مستقیماً به دیوار و نه کاغذ دیواری زده می‌شود.
این بدان معنی است که چسب باید چسبندگی اولیه خوبی داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که سطح خشک کاغذ دیواری به دیوار می‌چسبد. برای سهولت در تشخیص اینکه به کدام قسمت‌های چسب دیواری قبلاً چسب زده شده است، چسب نانوون می‌تواند حاوی نشانگرهای رنگی باشد. با این وجود، پس از خشک شدن کاملاً شفاف هستند.

چسب کاغذ دیواری ماشینی
همانطور که از نام آن مشخص است، این چسب مخصوص دستگاه‌های کاغذ دیواری است. از قوام نازکی برخوردار است و برای چسبندگی بهتر حاوی رزین‌های مصنوعی می‌باشد.

چسب کاغذ دیواری پراکندگی
چسب‌های آماده رزین پلاستیکی یا مصنوعی هستند که سازگاری و رنگ آن‌ها کاملاً متفاوت از دیگر انواع چسب کاغذ دیواری است. چسب پراکندگی را می‌توان در ظروف با اندازه‌های مختلفی خریداری کرد (بسته به سطح مورد نظر). می‌توان آن را به چسب‌های دیگری اضافه کرد تا مقاومت چسبندگی بیشتری در آن‌ها ایجاد شود یا به تنهایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
این نوع چسب برای کاغذ دیواری‌های سنگین و ضد آب مانند کاغذ دیواری‌های وینیل و دارای بافت مناسب است که همگی به مقاومت و چسبندگی زیادی نیاز دارند. از چسب پراکندگی به عنوان چسب حاشیه‌ای برای چسباندن حاشیه روی کاغذ دیواری‌ها (به عنوان مثال حاشیه‌های وینیل روی کاغذهای دیواری وینیل) نیز استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کاغذدیواری مناسب برای پذیرایی

در ترکیب چسب کاغذ دیواری به چه مواردی باید توجه کرد؟

اگر خمیر خیلی رقیق باشد، خاصیت چسبندگی آن کاهش می‌یابد و می‌تواند باعث ایجاد تاول در زیر کاغذ شود. اگر هم خیلی ضخیم باشد، توده‌هایی را در زیر سطح کاغذ ایجاد می‌کند. به همین دلیل هنگام ساخت چسب نسبت‌ها باید کاملا رعایت شوند. استفاده از چسب به صورت خیلی ضخیم و یا خیلی نازک، منجر به کاهش چسبندگی می‌شود. بنابراین به میزان رنگی که استفاده می‌کنید، خیلی دقت کنید. علاوه بر این‌‌ها مدت زمان اعمال چسب روی کاغذ دیوار و چسباندن آن روی سطح، به درجه حرارت اتاق و نوع کاغذ دیواری استفاده شده بستگی دارد.
معمولا با مراجعه به اطلاعاتی که روی برچسب کاغذ دیواری نوشته شده است، می‌توانید حداکثر زمان مجاز برای خیساندن کاغذ دیواری را بفهمید. اگر زمان بین چسب زدن کاغذ و نصب آن روی دیوار بسیار طولانی باشد، خمیر خشک می‌شود. در این صورت، کاغذ دیواری تاول می‌زند و یا این که اصلا نمی‌چسبد. به همین دلیل به چای چسباندن چندین نوار در یک زمان، نوارها را یکی یکی پس از اعمال چسب، روی دیوار بچسبانید.
ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که چه مدت طول می‌کشد تا کاغذ دیواری کاملا خشک شود؟ در پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم که، بسته به نوع کاغذ دیواری، وضعیت سطح دیوار، چسب کاغذ دیواری و شرایط جوی اتاق، حدود 2 تا 7 روز زمان نیاز است تا کاغذ دیواری به طور کامل خشک شود. این مدت زمان، برای یک اتاق با تهویه‌ی مناسب تعریف می‌شود. به طوری که اگر دمای اتاق در حالی که کاغذ در حال خشک شدن است زیاد باشد، به دلیل سرعت غیر طبیعی خشک شدن، احتمال کوچک شدن و فاصله گرفتن وجود دارد.

کدام چسب برای کدام سطح دیوار مناسب است؟

به طور کلی، انواع چسب کاغذ دیواری که در بازار موجودند، برای سطوح بتنی، سیمانی و گچی مناسب هستند. برای همه انواع چسب سطوح باید کاملاً آماده چسبکاری باشند. به عنوان یک قاعده کلی، نوع سطح خیلی دارای اهمیت نیست! و این بیشتر به کیفیت و قوام چسب و نوع کاغذ دیواری بستگی دارد. علاوه بر این، شرایط آب و هوایی نیز در انتخاب نوع چسب بسیار مهم هستند. در هر صورت، سطح دیوار باید خشک، تمیز، یکنواخت، پایدار و جاذب باشد.

سخن آخر

انواع چسب کاغذ دیواری را در بالا معرفی کردیم، حالا می‌توانید برای نوع کاری که می‌خواهید انجام دهید، چسب مناسب را انتخاب کنید. هر جنس کاغذ دیواری به یک چسب مخصوص نیاز دارد تا بتواند برای سالیان دراز کاغذ دیواری را به دیوار یا هر سطح دیگری بچسباند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

13 − هفت =